HALLONKAKA
Hallonblandning:
- 500g hallon
- 1/4 dl socker
- 1/4 dl äppel juice (eller äppelmos och vatten)
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk majsstärkelse
Blanda vaniljsocker och majsstärkelsen i lite vatten så att det inte klumpar sig, häll i i hallonblandningen.
Rör om.
Havreblandning:
- 6 dl havregryn
- 1 tsk kanel
- 3/4 tsk salt
- 2,5 tsk bakpulver
- 2,5 dl äppelmos
- 3/4 dl socker
- 3/4 dl vatten
- 1 tsk vaniljsocker
Smörj en liten plåt, eller två rektangulära brödformer ( ca 28 x 8 ), eller vik bakplåtspapper så att det passar(det blir lättare då. Så kan man bara dra upp kakan när den är klar).
Lägg ut lite av havreblandningen på bottnen, ca 0,5 cm. Häll på hallonsaket och lägg sedan på resten av havreblandningen. In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna innan du delar, sen in i kylen och magen.
Kommentarer
Trackback