VITKÅLSSALLAD



Ingredienser:
  • ca 5 dl strimlad vitkål (lättaste sättet att strimla vitkålen är att göra det med en osthyvel. om man inte har något häftig maskin då..)
  • 3 msk dill
  • 5 cm små hackad purjo
  • 2-3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
Lägg allt i en plastburk, på med ett lock, sen skaka skaka skaka. Låt stå i kylen i ca 2 timmar.

HALLONKAKA




Hallonblandning
:
  • 500g hallon
  • 1/4 dl socker
  • 1/4 dl äppel juice (eller äppelmos och vatten)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk majsstärkelse
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg hallon, socker och äppel juicen i en kastrull. Låt koka upp på medelvärme.
Blanda vaniljsocker och majsstärkelsen i lite vatten så att det inte klumpar sig, häll i i hallonblandningen.
Rör om.

Havreblandning:
  • 6 dl havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 3/4 tsk salt
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl äppelmos
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
Mixa 3 dl havregryn till fint pulver med en stavmixer. Lägg i resten av ingredienserna och blanda ihop.
Smörj en liten plåt, eller två rektangulära brödformer ( ca 28 x 8 ), eller vik bakplåtspapper så att det passar(det blir lättare då. Så kan man bara dra upp kakan när den är klar).
Lägg ut lite av havreblandningen på bottnen, ca 0,5 cm. Häll på hallonsaket och lägg sedan på resten av havreblandningen. In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Låt svalna innan du delar, sen in i kylen och magen.

RSS 2.0