SAFTIGA MUFFINS MED BÄRGLASYR






(ca 12)
Muffin:
  • 50g smör
  • 0,5 dl matgrädde
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl citron
  • 1 dl mjölk
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda sedan allt i en bunke, häll upp i fasta muffinformar, gärna en muffinplåt! Låt stå i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de fått färg.

Glasyr:
  • 2 dl vatten
  • 0,5-1 tsk agar agar
  • 1dl florsocker
  • 0,5 matgrädde/vanlig grädde (om man vill ha en klarare glasyr, ta bort grädden och lägg till 0,5 dl vatten istället)
  • ca 2 dl bär eller mer
Blanda agar agar och vatten med en visp. Låt koka upp i två minuter, blanda hela tiden!!
Ta av från plattan, blanda i bären och mixa med en stavmixer. Låt det stå lite.
Lägg försiktigt på de svalnade muffinsarna, lite i taget. Detta tog mig säkert 15 minuter, för man måste ta det försiktigt och lite i taget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0