SAFTIGA MUFFINS MED BÄRGLASYR
(ca 12)
Muffin:
- 50g smör
- 0,5 dl matgrädde
- 1,5 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 dl citron
- 1 dl mjölk
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda sedan allt i en bunke, häll upp i fasta muffinformar, gärna en muffinplåt! Låt stå i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de fått färg.
Glasyr:
Ta av från plattan, blanda i bären och mixa med en stavmixer. Låt det stå lite.
Lägg försiktigt på de svalnade muffinsarna, lite i taget. Detta tog mig säkert 15 minuter, för man måste ta det försiktigt och lite i taget.
Glasyr:
- 2 dl vatten
- 0,5-1 tsk agar agar
- 1dl florsocker
- 0,5 matgrädde/vanlig grädde (om man vill ha en klarare glasyr, ta bort grädden och lägg till 0,5 dl vatten istället)
- ca 2 dl bär eller mer
Ta av från plattan, blanda i bären och mixa med en stavmixer. Låt det stå lite.
Lägg försiktigt på de svalnade muffinsarna, lite i taget. Detta tog mig säkert 15 minuter, för man måste ta det försiktigt och lite i taget.
Kommentarer
Trackback