SEITANSKINKA MED POTATISSALLAD






Seitanstek:

Torra Ingredienser:
  • 3,75 dl vetegluten
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 msk lös jäst
  • 1 tsk mejram
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk salt
Blöta Ingredienser:

  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 msk balsamvinäger
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk sojasås
  • peppar efter smak
  • 1 tsk havssalt
  • ev lite vatten om degen inte blir blöt nog.
Buljong:
  • 1 msk chilisås eller ketchup
  • 1 msk sojasås
  • 3-4 dl vatten
  • buljong

Vispa ihop allt innan du blandar det med de torra ingredienserna.

Tillagning:

Häll ner de torra ingredienserna i den ordning de nämns ovan i en bakmaskin eller en hushållsmaskin med knådstänger. Vispa ihop de blöta ingredienserna innan du blandar det med de torra ingredienserna. Låt bakmaskinen eller hushållsmaskin knåda fram en jämn deg. Detta kan ta upp emot 30 minuter.

Placera degen i en oljad ugnsform stor nog att låta degen växa i. Sjud upp buljongen medens degen vilar i ugnsformen. Häll sakta halva delen av buljongen över degen och låt den bakas i ugn i 175 grader i ca 60 minuter. Häll på lite buljong på degen lite då och då, tills buljongblandningen är slut. Efter 60 minuter sänker du värmen till 145 grader och låter den bakas i 30 minuter till.

Potatissallad:

  • 1,5 kg potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl créme fraiche
  • 3 msk grovkornig senap
  • 1/2 röd- eller gul lök
  • vitpeppar
  • svartpeppar
  • salt
  • dill
  • 1/2 burk röd eller svart tångkaviar
  • 200g tofu
Skala, tärna och koka potatisen. Hacka löken. Skölj potatisen i kallt vatten då den är klar och blanda sedan med créme fraiche, senap, pressad vitlök, salt, peppar, löken, tångkaviaren och den fingersmulade tofun. Låt den svalna i kylen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0