TOMATSOPPA MED STEKT POLENTA
Tomatsoppa:
- 800g krossade tomater
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 buljongtärning
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 3 dl matlagningsgrädde
- basilika
- oregano
- salt och peppar
Polenta:
- 5 dl vatten
- 1,25 dl majspolenta
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olja
- Basilika
- Oregano
- Dragon
- Salt
- Peppar
- 1/2 buljong
- 30-50g soltorkade tomarer
Lägg ut blandningen på en blåt eller stor platt tallrik (viktigast är att bottnen är platt). Låt den stelna.
Skär ut avlånga fyrkanter (ca 5x10cm) och stek dem tills de får färg, gärna på ett grillstekjärn så att det blir fina ränder på.
Kommentarer
Trackback