TOMATSOPPA MED STEKT POLENTA




Tomatsoppa:
  • 800g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • basilika
  • oregano
  • salt och peppar
Finhacka löken och stek i olja tillsammans med vitlök, salt och peppar. Blanda ut buljongen i 1 msk ljummet vatten. Häll i tomatkrossen, tomatpurén, vattnet, matgrädden och buljong och låt det puttra i ca 10-15 minuter. Häll i kryddorna och låt puttra i ytterligare 5 minuter. Peppra och salta efter smak om det behövs.

Polenta:
  • 5 dl vatten
  • 1,25 dl majspolenta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • Basilika
  • Oregano
  • Dragon
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 buljong
  • 30-50g soltorkade tomarer
Gör polentan enligt anvisningarna på förpackningens baksida. Hacka de soltorkade tomaterna i lagom små bitar och rör ner i den färdiga polentan tillsammans med olja, vitlök,kryddorna, salt och peppar.
Lägg ut blandningen på en blåt eller stor platt tallrik (viktigast är att bottnen är platt). Låt den stelna.
Skär ut avlånga fyrkanter (ca 5x10cm) och stek dem tills de får färg, gärna på ett grillstekjärn så att det blir fina ränder på.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0