FISKPAJ MED ROMSÅS
DEGEN:
- 150 g smör
- 2,5 dl grahamsmjöl
- 2,5 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
Blanda ihop allt noga, smörj pajformen med smör eller olja och dryck ut degen
med tummarna (på kanterna med). Förgrädda den i ugnen i 15-20 minuter i 225 grader.
FYLLNING:
- 500 g naturell fast tofu
- 1 grönsaksbuljong (utrörd i lite vatten)
- ½ krm vitpeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- ½ tsk dijonsenap
- 1 krm sambal oelek elle kajenn
- 1 tsk timjan
- 2 tsk citronsaft eller rivet citronskal
- 1 tsk liquid smoke
- ½ dl hackad dill
- 2 tsk vetemjöl
- 2 tsk rapsolja
Hacka hälften av tofun till små kuber och mixa resten slät med en stavmixer.
Blanda i alla ingredienser i den mixade tofun och vänd sist i tofuhacket.
Lägg fyllningen i det nygräddade pajskalet, lågg någon skivad tomat på och
ha i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.
Man kan även göra fiskfrikadeller av detta. Då är det;
stek dem gyllenbruna i rapsolja på medelvärme i 5-6 minuter.
Romsås:
Hacka löken fint och blanda allt i en skål. Om du ska ha tofu i så smula sönder den med händerna eller en gaffel.
Gott med en god sallad och nypotatis!
Kommentarer
Trackback