FISKPAJ MED ROMSÅS




DEGEN:
  • 150 g smör
  • 2,5 dl grahamsmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten

Blanda ihop allt noga, smörj pajformen med smör eller olja och dryck ut degen
med tummarna (på kanterna med). Förgrädda den i ugnen i 15-20 minuter i 225 grader.

FYLLNING:
  • 500 g naturell fast tofu
  • 1 grönsaksbuljong (utrörd i lite vatten)
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk dijonsenap
  • 1 krm sambal oelek elle kajenn
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk citronsaft eller rivet citronskal
  • 1 tsk liquid smoke
  • ½ dl hackad dill
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 tsk rapsolja

Hacka hälften av tofun till små kuber och mixa resten slät med en stavmixer.
Blanda i alla ingredienser i den mixade tofun och vänd sist i tofuhacket.
Lägg fyllningen i det nygräddade pajskalet, lågg någon skivad tomat på och
ha i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.

Man kan även göra fiskfrikadeller av detta. Då är det;
stek dem gyllenbruna i rapsolja på medelvärme i 5-6 minuter.


Romsås:

  • 2-3 dl crème fraiche
  • 1 burk röd eller svart tångkaviar
  • 1/2 liten röd- eller gul lök
  • peppar
  • havssalt
  • 100g tofu (behövs inte. blir bara matigare)


  • Hacka löken fint och blanda allt i en skål. Om du ska ha tofu i så smula sönder den med händerna eller en gaffel.


    Gott med en god sallad och nypotatis!

    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0